Kommunernes Skolebiblioteksforening

Kommunernes Skolebiblioteksforening uddelte for anden gang prisen ”Årets Skolebibliotek” den 14. maj 2009 på First Hotel Grand i Odense.
 
Prisen som ”Årets Skolebibliotek 2008/2009” skulle gå til et skolebibliotek, der er eller har været ”Katalysator for aktivt samarbejde med lokalsamfundet”.
 
Vinderen af ”Årets Skolebibliotek 2008/2009” blev Bylderup Skolebibliotek i Aabenraa Kommune. Video med præsentation af de tre finalister kan ses her.
   
Artikler om de tre vindere kan ses her:
   
Årets Skolebiblioteker - kort præsentation af de tre vindere 2008/2009
Kulturen i Fokus - reportage fra Bylderup Skolebibliotek, som blev Årets Skolebibliotek 2008/2009
Arbejder lokalt - sigter globalt - reportage fra Endrupskolen i Fredensborg Kommune
Byt, byt - ska' vi byt'? - reportage fra Peder Lykke Skolen på Amager
Glade vindere kommer videre - Børn & Bøger taler med skolerne ved årets udgang om deres oplevelser med "Årets Skolebibliotek"
 
Hovedbestyrelsesmedlem Anette Andersen sagde i sin tale bl.a.:
” I gør en fantastisk forskel. I er en del af et projekt, der rækker langt ud over de forpligtelser, I har som skolebibliotekarer. Med ”kultur på tværs – 6372” er I med til at gøre jeres lokalområdes børn til hele mennesker, men I er også med til at skabe sammenhæng og fællesskab i jeres lokalsamfund.”
 
Bylderup Skolebibliotek vandt et originalt kunstværk fra projektet Ungkunst.nu samt biblioteksmøbler fra Lammhults Biblioteksdesign til en værdi af ca. 25.000 kroner.

 
 
Endrupskolen i Fredensborg Kommune og Peder Lykke Skolen i Københavns Kommune var også blandt de tre finalister Endrupskolen vandt et års abonnement på de tre undervisningsportaler abc.dk, forskerland.dk og globetrekking.dk fra Gyldendal Uddannelse, mens Peder Lykke Skolen vandt en undervisningspakke fra Forlaget Phabel bestående af de ti titler i Taynikma-serien, et klassesæt af en kommende bog i serien samt et besøg af de to kreative hjerner bag serien.

 

Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening