Kommunernes Skolebiblioteksforening

Vinderen af titlen Årets Skolebibliotek 2011/2012 blev Fjordskolen i Aabenraa

Læs mere nedenstående.

Kommunernes Skolebiblioteksforening uddelte torsdag den 10. maj 2012 i samarbejde med hovedsponsor Dantek Biblioteksløsninger prisen ”Årets Skolebibliotek” for femte gang. Vinderen blev Fjordskolen i Aabenraa Kommune, og i sit valg har hovedbestyrelsen lagt vægt på følgende: ” I er gjort af det stof, der skaber udvikling og baner nye veje indenfor et felt, hvor forandring, forskellighed og uforudsigelighed er et permanent vilkår. (…) I er et fremragende bud på fremtidens læringscenter, som inkluderer alle, fordi det møder brugerne, der hvor de er og udvikler i tæt samarbejde med dem”.

Se powerpoint med video fra de tre skoler her:

Fjordskolen har vundet et nyskabende undervisningsmateriale om Jellingstenen og dens historie udarbejdet af Vejle Kommune samt et smukt hjerte lavet Holmegaard Parks dygtige glaskunstnere. Læs mere om Jellingstenen - Hele Danmarks dåbsattest her, og bliv meget klogere på Holmegaard Park her.

Østre Skole i Norddjurs Kommune samt Hald Ege Skole i Viborg Skole fik begge en flot andenplads og vandt for Øste Skoles vedkommende et klassesæt af bogen ”Jeg er modig. Indtil bladene en dag forsvinder” fra forlaget Høst og Søn samt besøg af forfatter Mads Heinesen og Hald Ege skole får et stort arbejdssæt af de letlæste ungdomsbøger i serien EKKO fra Carlsen, bestående af i alt 60 bøger. Læs interview med forfatter Mads Heinesen her og her, og læs meget mere om EKKO-serien her.

Direktør for Dantek Biblioteksløsninger, Renate Nielsen, holdte pristalen og overrakte det smukke glashjerte til vinderen.

De tre skoler var efter overrækkelsen inviteret til at give en kort præsentation af deres skolebiblioteker og hvordan, de tænker inklusion i hverdagen.

Se powerpointpræsentation fra Fjordskolen her.

Se powerpointpræsentation fra Østre Skole her.ing Soon

Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening